Ytterligare två fina vinster i Juniorcupen
Publicerad: 12.06.2017 00.00

Ytterligare två fina vinster i Juniorcupen

Sundom 11.6.2017

BK-48 P08 mötte Sundom IF:s jämgamla pojkar i kvällens första match. Pojkarna och lagledningen väntade hårt motstånd, men mest nervösa inför matchen var nog ändå lagledningen. Matchen blåstes igång och BK höll hårt i taktpinnen genast från start och inledde tidigt i matchen med några mål. Senare i första halvlek blev det lite för offensivt av våra spelare och de "glömde bort” att motståndaren kan kontra på misstag i offensiv zon. Vid halvtid så var ställning 5–2 till BK. Trots de två baklängesmålen så visade våra juniorer upp ett stabilt spel i alla zoner och kronan på verket var ett stabilt målvaktsspel.

I andra halvlek så rättade vi till en del av de misstag som vi gjorde i början av matchen. Framförallt bättrade vi på löpningen, varierade lite mera spelet framåt, och markerade motståndarna bättre då de hade bollen i vår zon. Detta resulterade i att vi höll tätt bakåt. Anfallsmässigt så finns det utrymme för förbättringar på avslut vid mål. Vi hade många fina inlägg som var nära mål situationer. Men på det hela taget så var både spelarna och lagledningen nöjda efter första matchen. Slutresultat 14–2 till BK.Både vädret och spelet vägde mellan regn och solsken i Sundom då matchen mellan BK-48 och Solf blåstes igång.

De några regndroppar som kändes före matchen påverkade inte spelglädjen och kunde inte släcka kämpaglöden i pojkarnas hjärtan. Trots att BK tog ledningen tidigt i matchen så reducerade Solf ganska snabbt och matchen stod och vägde. Då Solf även kvitterade till 2–2 så såg det inte så ljust ut för BK:s del. Efter det tog våra pojkar sig i nacken och började spela som ett lag och då hela laget både försvarade och anföll aktivt så hade Solf svårt att hitta rytmen i sitt eget spel. Efter både fina laginsatser och flera duktiga soloprestationer så hade BK en stadig 5–2 ledning efter den första halvleken.

Efter pausvilan började den andra halvleken på samma sätt som den första hade slutat och BK jobbade fantastiskt fint som ett lag. Solf hade några bra chanser och utnyttjade en av dessa men då BK gjorde två mål på sina så slutade matchen ändå 7–3 till BK:s fördel. En laginsats som heter mer än duga och pojkarna förtjänade alla klappar i ryggen som de fick då domaren blåste i visselpipan en sista gång. En del pojkar premierades med goda mockarutor eller popcorn som värdarna Sundom sålde. Bra jobbat BK:s pojkar!

//Lagledningen

Klubbens senaste
Inga Nyheter
Lagets nyhetsarkiv