P08 tog två stabila vinster inför midsommarpausen
Publicerad: 19.06.2019 00.00

Pojkar födda 2008 hade två matcher på soliga mtv mot Kiisto och Akisa.

Pojkarna inledde starkt och Hugo satte 1-0 inom några minuter. Pojkarna hade som mål att prata med varandra mycket under första halvlek och stötta och hjälpa varandra. De jobbare på och snart kunde Alex sätta in 2-0. Motståndarna hade några bra kontringar och oturligt nog tog bollen i en av våra spelare innanför straffområdet så domaren dömde straff. Ted kunde inget åt straffen som gjorde att Kiisto reducerade till 2-1. Det blev också det enda målet Ted släppte in under kvällen. Efter pausen var vårt spel lite stillastående men Nixu kunde peta in 3-1 efter att ha kämpat till sig bollen flera gånger. Efter det gjorde ännu Alex och Robin E varsitt mål och matchen slutade 5-1. Vi tränare var mycket imponerade av domarinsatsen och berömde både pojkar och domare efteråt. Domaren var tydlig, aktiv och jämn under hela matchen. Det fortsatte också under andra matchen så vi hoppas vi stöter på domare Malte ännu under sommaren.

Efter en kort paus väntade ett nytt motstånd, Akisa. Vi hade lite svårt att komma igång i början och hitta ytor att spela på. Men efter en stunds trevande spel hittade vi både ytor och passningar igen. Vi hade säkert 10 målchanser före paus med bara ett som gick in. Lukas som kämpade hårt under hela kvällen fick äntligen lägga in 0-1. I pausen uppmanade vi pojkarna att fortsätta med det egna spelet så kommer nog målen till sist. Det blev en stabil insats som slutade 0-4 efter mål av Nixu, Hugo och Lukas igen. Det märktes att pojkarna blev säkrare på sig själva och spelet vartefter målen kom och spelet flöt på riktigt bra. Hela laget jobbade verkligen idag!

Nu väntar en lång midsommarhelg före en fullspäckad vecka med sex matcher.

Tack till domare, spelare och fancluben för kvällens insats. Trevlig midsommar!