Juniorcupen igång med två vinster
Publicerad: 24.06.2019 00.00

Juniorcupen kom äntligen igång i dag när vi mötte I-JBK och Kuffen i Maxmo. Innan första matchen lyfte tränarna fram vikten av att prata med varann, gå in för fullt i kamperna och vinna tillbaka bollen när den förlorats till motståndarna – det här var vad pojkarna skulle fokusera på under dagens matcher.

När matchen mot I-JBK kom igång var spelet lite svajigt och passningarna hittade inte riktigt fram. Medan vi sökte vi vårt spel lät vi motståndarna styra spelet och så var det mer eller mindre under hela första halvleken Vi tappade ofta markeringar p.g.a. att två spelare gick på samma boll. I-JBK var de som öppnade målkontot först och gick till en 1–0-ledning. Innan halvleken var slut fick BK en frispark nästan från halva plan som Kristian satte och han sköt bollen i en båge som gick in i mål bakom målvakten och 1–1 var ett faktum. På avbytarbänken talades det om årets mål!

I den andra halvleken tog BK mera utrymme och fick igång mer sitt eget spel. Matchen stod länge och vägde. Hugo satte in 1–2 och motståndarna jämnade ut till 2–2 en stund senare. Aron blev tvåmålsskytt i matchen genom sina 2–3 och 2–4-mål. Det andra målet kom på en retur där Aron efter en riktig kämparinsats kunde sätta in bollen i mål. Det hårda arbetet pojkarna gjorde på planen belönades med en 2–4-seger.

Innan matchen mot Kuffen inleddes poängterade tränarna att spelarna ska vara med från början och spela eget spel. BK var på hugget från första stund och motståndarna fick inte många chanser. En bit in i första halvlek gick tränarna lite "wild and crazy" och satte spelare att spela på positioner de normalt inte spelar på, allt för att ge spelarna nya utmaningar. När det var dags för halvtid hade Alex, Hugo och Eeli gjort mål och BK hade en bekväm 7–0-ledning.

I den andra halvleken hade pojkarna mest bra spel och satte in flera mål, men tappade stundvis fokus och tappade då också bollen. Motståndarna kunde utnyttja en av situationerna och gjorde sitt första och enda mål i matchen. Efter mål av Hugo, Elia, Alex, Aron och Dante samt ett självmål av motståndarna skrevs slutresultatet 13–1. Roligt med så många målskyttar!

Laget spelar vidare i morgon då matcher mot VPS väntar.