Oavgjort och vinst för P08 i Laihia
Publicerad: 12.06.2019 00.00

Det var en kylig sommarkväll och hård vind på tisdag när BK48P08 mötte Laihian Lujas 08:or och 09:or i Laihia.

Först var det Laihian Lujas 08:or som stod för motståndet. BK inledde starkt med ett fint passningsspel men det var ändå Laihia som gick till 1-0 ledning då deras anfallare lämnades obevakade för ett ögonblick. BK lyckades dock kvittera innan halvtid då Frej krutade in 1-1.

BK lyckades skapa många målchanser, men bollen gick flera gånger över eller bredvid mål med liten marginal. Någon ribb- och stolpträff var det också. Delvis bidrog den hårda vinden till att det var svårt att få den rätta riktningen på skotten. En bit in i andra halvlek förde Alex BK till 1-2 ledning genom en välplacerad och kraftfull straffspark. En stund senare utökade Alex ledningen till 1-3. Därefter följde några svarta minuter för BK då hemmalaget Luja både reducerade och kvitterade inom loppet av några minuter. Slutresultatet skrevs 3-3.

Positivt var både hemmalagets och bortalagets målvaktsspel. Inför matchen hade BK tränarna och spelarna kommit överens om att kämpa om varje boll från första början. På det planet visade BK rätt inställning och pojkarna ska ha beröm för det. Positivt var också att laget lyckades skapa målchanser. En del problem hade BK med att hålla ihop lagdelarna och placera sig på rätt sida om motståndaren i försvarsspel.

I den andra matchen var det Laihian Lujas 09:or som stod för motståndet. BK inledde starkt och i första halvlek var det nästan spel mot ett mål då Frej öppnade BK:s målsaldo och sköt in 1-0. Aron utökade ledningen till 2-0 och Hugo gjorde 3-0 innan halvtid. Målen kunde ha varit ännu fler, men Lujas målvakt spelade bra och gjorde många fina räddningar. Däremot behövde BK:s målvakt inte göra många ingripanden i den första halvleken.

I den andra halvleken fortsatte BK att dominera men Luja kom alltmer in i spelet vilket ledde till att även BK:s målvakt Ted fick mera att göra. Alex gjorde 4-0 på frispark och en stund efteråt kunde Nikola utöka till 5-0. Innan slutsignalen lyckades Luja snygga till målsiffrorna för egen del och slutresultatet skrevs 5-1.

I andra matchen lyckades BK hålla ihop lagdelarna bättre och kämpaglöden var det heller inget fel på, vilket tränarna är nöjda över. Många fina brytningar gjordes också i försvarsspelet och man lyckades störa motståndarnas speluppbyggnad. Bra jobbat pojkar!