Hårt i kampen mot Luja
Publicerad: 22.07.2020 00.00

Efter en kort paus var det igen dags för seriematch. Denna gång i Laihia på en av sommarens bästa gräsplaner. Motståndarna var Laihia Luja 08/09 som låg på samma poäng i tabellen. En hård match väntade med andra ord.

Tempot var högt från start men killarna var laddade och visade kämparglöd genast från början. Ganska snabbt tog spelarna tag i spelet och hade ett fint passningsspel och lagdelarna samarbetade bra. I 13 minuten gav det utdelning och Hugo kunde göra 1-0. 10 minuter senare kvitterade motståndarna och spelet stod och vägde.

Men de sista 6 minuterna i första halvlek satte BK in en högre växel och Neo gjorde hattrick inom loppet av 4 minuter. Dessutom gjorde David ett fint mål som tyvärr dömdes felaktigt bort. Alex svarade med att sätta in bollen igen i nästa anfall och ställningen var 1-5 när det blev paus. I pausen poängterade tränarna att spelarna ska fortsätta pressa, spela lika fint och försöka hålla nerverna i styr trots svajigt domararbete.

Neo, Hugo och Nikola förvaltade sina chanser och BK ledde med 8-1 efter 46 minuter spelade. Alex gav en perfekt hörna som Ted nickade i stolpen i ett av våra många mållägen.

Motståndarna orkade kämpa vidare och fick in ännu 3 mål i slutet av matchen. Men Dantes fina skott gjorde att slutresultatet blev 9-4. Spelet var stabilt och spelarna pratade bra på planen och hjälpte varandra. Matheo gjorde en stabil insats i mål, försvaret spelade tufft och säkert och gav många fina bollar åt mittfält och anfall. Nikola gjorde fina löpningar där motståndarna inte hann med, Neo hade en fin match med 4 gjorda mål. Alla kämpade verkligen fint och ville spela en bra match. Nu fortsätter jobbet och redan nästa vecka väntar VPS-09 i en ny match.