Förlust för BK-48:s P08 mot serieledaren Närpes Kraft
Publicerad: 11.08.2020 00.00

Inledningsvis höll BK-48 jämna steg med hemmalaget Närpes Kraft och man bjöd på bra spel både försvarsmässigt och i anfallsväg. Det syntes från start att spelarna var taggade. Med fint samspel lyckades BK ofta få upp bollen i anfallszon, men Kraft försvarade sitt mål ytterst disciplinerat och BK:s avslut var inte heller riktigt lika vassa som i tidigare matcher. Lite mera skärpa och en gnutta tur i avsluten i första halvlek kunde ha förändrat matchbilden ordentligt.

Man får bara ödmjukt konstatera att Kraft spelade mycket bra och hade skärpan i målskyttet i den här matchen. Hemmalaget gick till ledning i den 19:e minuten och lyckades göra ytterligare ett mål precis innan pausvilan.

I andra halvlek fortsatte BK att spela energiskt både framåt och försvarsmässigt trots underläget. Kraft spelade dock med mera taktisk finess och hade ett visst övertag i matchen. Vartefter matchen framskred och BK:s förlösande första mål uteblev tog Kraft alltmer över händelserna och lyckades i snabb takt göra flera mål. I den 59:e minuten lyckades dock Frej Kaslin i en trängd situation dundra in 6–1, som också blev BK:s enda mål i matchen. Slutresultatet skrevs 8–1 i hemmalagets favör.

BK:s mittfältsmotor Robin Elenius med sina fina passningar och spelöppningar i anfallsväg, och sina säkra brytningar förtjänar ett extra beröm i den här matchen. Positivt var också att BK-spelarna visade prov på mental styrka och Fair Play då man fortsatte kämpa matchen till slut trots att man låg under med flera mål.