Pojat 2008 Synt., P13 Ykkönen

LBK - BK-48 BK-48

Larsmo, Idrottspark (konstgräs) 1

Distriktsserien igång för P08

Säsongen har kört igång för våra P08:or efter en lång vinter. Efter en brakförlust mot Närpes Kraft i första matchen bar det av till Larsmo för seriens andra match.

I matchens början var det ganska jämnt spel med lite mera spel mot BK-48:s mål. BK fick några vassa chanser men matchen stod och vägde. Vid ca 20 minuter spelade satte Aron in 1–0 till BK genom en lobb från närheten av kortlinjen. Ställningen höll sig halvleken till slut.

Även inledningen av andra halvlek var jämn. Spelet var mera på BK:s planhalva men även BK-spelarna skapade några chanser till mål. Hugo fick göra 2–3 fina räddningar i inledningen av andra halvlek. Vid ca 47 minuter gjorde Alex 2–0 efter en fin breddning av Neo och sedan fintade Alex två spelare nära kortlinjen och satte in bollen mellan benen på målvakten.

Någon minut senare gjorde LBK sitt första mål efter en bra soloinsats av deras spelare samtidig som våra spelare var något passiva i försvaret. Vid det sista försöket till brytning studsar bollen rakt åt samma spelare som placerar bollen i mål. Vid ca 62 minuter kvitterar LBK till 2–2 efter hård press, som även fortsätter efter kvitteringen. I slutminuterna missar LBK öppet mål, Eeli drar på sig ett gult kort efter en kapning i försvaret men BK håller ut och matchen slutar oavgjort.