BK-48 BK-48 - SJK-j

Monitoimiviheriö 11

Vinst mot SJK-j

Måndagkväll och distriktsseriematch nr. 2 – motståndare: SJK-j.

Strålande solsken och lagen värmer upp på varsin kortsida utanför planen. Alla spelare i BK-48 verkar taggade inför matchen.

Innan avspark singlar BK-48:s lagkapten för dagen #5 slant vid domaren, men SJK-j vinner den duellen och sparkade igång spelet.

Första 5–10 minuterna inleder BK starkt med många chanser att göra första målet. Lagdelarna hålls hittills sammanhållet och kompakt vilket har lett till att det är enkelt att försvara, motståndaren SJK-j fick bara någon skottchans.

Men så i nionde spelminuten kom vår mittfältsmotor #8 förbi på vänsterkanten och fintade sig förbi SJK-j försvaret och utmanade målvakten. En lätt touch på bollen av #8 och via motståndarens högerback blev det ett självmål. Hemmalaget upp i en 1–0 ledning.

Efter 1–0 målet slappnade BK-48 av lite för mycket och minuten senare dundrade SJK-j:s #45 in deras första mål. Nu vägde matchen igen ett tag, men efter cirka 12 minuters spel fick BK-48 tag i samma spel som vi hade från början av matchen. Vi fick några fasta situationer, hörnor, som vi förvaltade med halvfarliga målchanser.

I den 17:e matchminuten vaknade vår målfarliga anfallare #11 till då det blev bökigt i motståndarens straffområde. Han lirkade till sig bollen och sköt ett skott i högra krysset som var otagbart av motståndarens målvakt. Matchställningen nu 2–1 i BK:s favör.

Vi fortsatte att vara ettriga med bollen och spelinnehavet vilket snart skulle ge utdelning igen. Lagkaptenen #5, som spelade vänstermittfältare, gav en volley i djupled åt #11, som var påpasslig även denna gång och kom springande på vänstra kanten ensam mot målvakten och placerade bollen enkelt i "tomt" mål.

Spelarna i BK-48 ville mera och fortsatte med sitt ettriga spel. Vi fortsatte att skapa farliga målchanser, och lagledningen ropade "Det var nära!" en gång då vår högeranfallare #15 nästan tänkte få in bollen på rätt sida om stolpen men den gick just utanför. I den 33:e spelminuten vaknade mittfältsmotorn till igen och fick till en fin passning snett mot hörnflaggan som vår inbytta anfallare #16 fick sätta foten på och klippa till: 4–1 var faktum. De två sista minuterna i första halvlek spelades bara av, inget av lagen verkade orka hålla i taktpinnen då. De flesta började då vara trötta i benen och även törstiga delvis på grund av värmen och hettan. Pausvilan var behövlig.

Instruktionerna i pausvilan var att fortsätta som vi har gjort, smarta löpningar, "spela" tid då bollen är utanför plan eller domaren har visslat.

SJK-j inledde starkare nu i andra halvlek och BK-48 blev pressade många gånger. Både vårt försvar och vår målvakt blev testade flera gånger. Motståndaren provade med långskott flera gånger, men målvakten var med på noterna varje gång. Många SJK-j långskott gick just över ribban och några förbi stolparna. Lagledningen började delvis ge feedback på vad vi måste tänka på under spelets gång. Det som nu fallerade från BK:s spel var att lagdelarna gick lite långt från varandra, man stödde inte lika bra som i första halvlek. Dessutom behövde spelarna påminnas om att vinna tillbaka boll och göra sig spelbara då vi har boll.

Vid 40:e spelminuten då vår målvakt hade bollen i händerna och öppnade med en långspark över hela SJK-j:s försvarslinje tog #8 initiativ att löpa i djupled och kunde sedan chippa över en utrusande motståndarmålvakt. Ställningen nu efter spelade 40 minuter är 5–1 till BK.

Efter detta mål försökte vi kanske för mycket för att trycka in sexan också men istället vaknade motståndaren och kunde skapa några halvfarliga chanser. Deras kanske bästa spelare för kvällen, #45, snappade upp en boll på mittfältet och avverkade ett hårt långskott som var otagbart av vår målvakt. BK-48 visade än en gång sin kämpaglöd, laget stred och kämpade i varje duell för att inte släppa in fler baklängesmål. Det som lagledningen pratade om i pausvilan förverkligade våra spelare på planen nu, dvs. springa smart, pressa deras målvakt och backar så att det stör deras uppspel.

Sista 20–25 minuterna var mest en transportsträcka. Ingetdera av lagen spelade sådan fotboll som skulle skapa riktigt målfarliga chanser. Speltiden 2x35 minuter och värmen denna kväll gjorde sitt till. Trots detta hade BK-48:s båda anfallare bra press och var nära att kunna sätta dit det sjätte målet för kvällen, men motståndarmålvakten storspelade till sista minuten.

Efter slutsignalen ställde båda lagen upp med deras respektive lagledning på två led och applåderade samt tackade varandra.

Efter matchen pratade vi lite om matchen och tränarna gav feedback. Kvällen avslutades med den så viktiga nerjoggningen plus töj och stretching, där och då började våra spelares munnar gå an vilket är ett gott tecken och hör till.

Spelarna och lagledningen ser fram emot nästa match, men före det: Glad midsommar – gärna i fotbollens tecken!