Sepsi-78 - BK-48 BK-48

Prunttimäki ulkop.4

Tredje raka vinsten

BK-48 P08 - bortamatch mot Sepsi-78

Seinäjoki visade upp sin absolut bästa sida vad gäller vädret då BK-48 P-08 anlände till Prunttimäkis fotbollsplaner på onsdag kväll. Temperaturen låg runt 30 grader men med en ljummen bris blev förhållandena inte outhärdligt varma. BK samlades vid planen 45 minuter före avspark och tränarstaben påminde spelarna om vikten av att dricka
vatten genast man har möjlighet till det. Spelarna var det varma vädret till trots taggade för match och uppvärmningen framskred i lugn takt. Då motståndarna och domaren dykt upp kom lagen och domaren överens om att hålla en extra drickapaus per halvlek på grund av värmen.

Klockan visade 18:00 och matchen blåstes igång. Spelet startade i högt tempo med hård press av bortalaget genast från avspark. Bollen hölls bra inom laget och lagdelarna fanns där var de skulle, det vill säga nära varandra. Detta gjorde att hemmalaget hade stora svårigheter att få tag i sitt eget spel och bortalaget skapade genast bra chanser. Redan i den fjärde minuten bar BK:s hårda press frukt då Kristian fick dänga in kvällens öppningsmål – fint spel av Kristian och starkt jobbat av hela laget! Efter öppningsmålet fortsatte bortalaget pressa hårt men hemmalaget kom igen med kontringar och hade sina chanser att få in bollen i BK:s mål. Hugo i målet skötte sitt jobb utan större svårigheter och medan BK fortsatte hålla i bollen samt spela fantastiskt fint lagspel kom Alex att få en möjlighet att öppna sitt målkonto för kvällen. Det var en chans som han inte slösade bort och i den sjunde minuten sköt han vackert in 0–2 till BK. Alex, som började i anfallet, hade helt klart bestämt sig för att smida medan järnet var varmt – järnet visade sig inte bara vara varmt utan i själva verket glödhett då han inom de närmaste minuterna både gjorde 0–3 och sedan 0–4! Alex hattrick var avklarat då en tredjedel av första halvlek hade spelats – en extremt fin personlig insats av Alex och en laginsats som verkligen heter duga! Det ska även noteras att ställningen vid detta läge kunde ha varit 0–5 då ett av BK:s anfall resulterade i ett läge där bollen enligt spelarna gick över linjen men domaren inte såg detta.

Bortalaget fortsatte med sin höga press med hela laget och hemmalaget fick varken tid eller yta att spela sitt eget spel vilket ledde till nästa mål. Eeli fick bollen nära motståndarens straffområde, tog några beröringar för att ställa in sig för skott, samt smällde in 0–5 i minut nummer 15. En väldigt kontrollerad prestation av Eeli och fint understöd av laget! Någon minut efter det femte målet blåste domaren av matchen då det var det dags att hålla den första halvlekens extra drickapaus.

Då domaren blåste igång spelet efter pausen så började kombinationen av bortalagets höga tempo och det varma vädret göra sig synligt. Flera av bortalagets spelare började visa tecken på trötthet och flera byten gjordes både genast före och strax efter pausen. Hemmalaget fick flera chanser att göra mål och i den 26:e minuten reducerade hemmalaget till 1–5. Spelet jämnade utan sig i slutet av halvleken och bortalaget orkade inte hålla samma höga tempo som i början av halvleken vilket gjorde att hemmalaget hade ett antal chanser och halvchanser – dessa klarade Hugo av att parera och han gjorde några riktigt fina räddningar – stark jobbat av Hugo! Jämnare spel till trots var det BK som mer eller mindre satte punkt för halvleken då Frej i minut nummer 30 fick en målchans som han förvaltade väl och 1–6 var ett faktum – starkt jobbat av Frej som sig typiskt störde motståndarna och stal bollen av dem i mer än ett läge! Sepsi ställde till med en aning oro i BK:s försvar i slutet av halvleken men lyckades inte göra mål och domaren blåste av halvleken efter precis 35 minuters spel.

Den andra halvleken började i lugnare takt då båda lagen sprungit sig ganska slut i den första och det var hemmalaget som skapade de vassare chanserna under de första minuterna. BK orkade inte hålla sitt spel på samma nivå och speciellt då vi skulle haft möjlighet att kontra efter vunnen boll nära eget straffområde så förlitade vi oss alltför mycket på långa bollar till anfallarna. Detta ledde till att vi ofta hade 4–5 spelare i försvaret och endast 2–3 som deltog i anfallet – motståndarna hade då lätt att avancera långt in på vår planhalva då de vann boll efter våra kontringar. Pressen mot vårt mål underhölls således under långa perioder i den andra halvleken. Hemmalaget lyckades ändå inte förvalta sitt bollinnehav och sina chanser utan tvärtom var det BK som genom Neo utökade till hela 1–7 i den 52:a minuten. Neo var farlig framåt under hela matchen och han var inte färdig med målgörandet för kvällen då han även sköt BK till 2–8 ledning i den 65:e minuten – starkt jobbat! Sepsi hade gjort 2–7 mellan Neos mål och de gjorde även 3–8 i slutminuten.

En stark laginsats där alla gjorde sitt och även de som inte syntes till i målprotokollet var helt avgörande kuggar i vinsten. Flera av spelarna spelade på platser som de inte var helt vana vid vilket stundvis märktes men som lagledningen anser vara helt avgörande viktigt att de får göra för att utvecklas som spelare. David och Matheo turades om att spela anfall och försvar, Elia och Kristian turades om att spela mittfält och försvar samt Nikola spelade både anfall och försvar för att nämna några. Joel och Lukas spelade försvar tillsammans och även den kombinationen fungerade bra. Robin E fick inte spela försvar denna gång (det har han dock redan gjort denna säsong) utan fick nöja sig med mera för honom vanliga uppgifter på mittfältet och det skötte han riktigt duktigt även denna gång!

Som slutkläm kan nämnas att spelarna anpassade sig till en domarlinje som tillät mera knuffande och rivande än vad de är vana vid utan att uppvisa någon större frustration. Domaren var konsekvent i sin linje och båda lagen tilläts spela väldigt tufft. Trots att vi var det lag som helt klart hade större nackdel av domarens linje så var det hemmalaget som visade större frustration och deras lagledning kunde heller inte hålla sig utan uppförde sig omoget både gentemot sina egna spelare och även mot bortalagets tränare. BK begav sig dock ej med i de lekarna och lät istället spelet tala för sig.

Ett stort tack till spelare, fansen och lagledningen som alla gjorde ett starkt jobb denna varma och sköna fotbollskväll!