Målrikt på hemmaplan
Publicerad: 01.07.2019 00:00

Andra omgången av Juniorcupen spelades i smådugg på Nya Ehnvallen i Västervik. I första matchen mötte vi Norrvalla FF. Från första stund hindrade vi motståndarnas uppbyggnad av spel och fick samtidigt det egna spelet att löpa. Efter första halvleken ledde vi 4-0 med mål av Robin E, Joel, Alex och David, och målvakt Ted hade varit rätt sysslolös under halvleken. I andra halvleken tappade vi lite i tempo och gick inte in med samma intensitet som i första halvlek. Halvlekens enda mål stod Eeli för, och slutresultatet skrevs därmed 5-0.

Inför kvällens andra match satte tränarna som mål att även spela en bra andra match och hålla energin uppe. Inledningen var något trevande och pojkarna fick inte spelet att riktigt rulla mot VPS-j. Halvvägs in i första halvlek fick pojkarna igång spelet och Alex tryckte in 1-0. Motståndarna kvitterade snabb till 1-1, men innan vi gick till paus hade Hugo gjort två mål och vi ledde med 3-1. I pausen poängterade tränarna att pojkarna ska fokusera på eget spel då domaren redan använt sitt gula kort före pausen. I andra halvlek gjorde pojkarna ett fint jobb då de höll sina nerver i styr och hade kontroll på spelet. I halvleken gjorde BK fem mål och Alex fastställde slutresultatet på straff till 8-1.

Efter en tuff vecka med sex matcher ser tränarna fram emot att pojkarna fortsätter spela sitt egna spel under Wasa footballcup! Heja BK-48 P08!