Kokkola Cup med FDS WBA gav erfarenhet och nya vänner
5.8.2019 12:23 Nyheter / P08

Neo, Robin och Eeli fyllde sommaruppehållet med mera fotboll

Medan de flesta juniorer i BK-48 hade uppehåll från fotbollen med det egna laget så fick Neo, Robin och Eeli möjlighet att representera FDS West Bromwich under Kokkola Cup (18-21.7.2019). På onsdag kväll samlades pojkarna på skolan, som skulle fungera som deras hemvist de kommande dagarna, med sina nya lagkamrater och tränare. Förutom spelare från Vasa-trakten bestod pojkarnas lag av spelare från bl.a. Uleåborg, Rovaniemi och England. Det var lite småpirrigt till en början men snabbt hittade pojkarna nya vänner både på planen och utanför den. I cupen hade FDS WBA sammanlagt fem lag, ett lag var i serierna B10, B12 och B14, medan de i B11-serien hade två lag. Neo spelade med pojkar födda -09 medan Eeli och Robin spelade med pojkar födda -08, i laget som hette FDS WBA white. Alla lag hade tränare från England och några spelare även därifrån, vilket betydde att det inom lagen talades finska, svenska och engelska.

För Neos lag var turneringen en framgång från början till slut. Laget vann alla sina matcher och släppte in bara ett mål under hela turneringen, och laget tog därmed guld i cupen.

- Det var jätteroligt att vinna Kokkola cup och få träffa nya spelkompisar, både från Finland och England. Vi släppte bara in ett mål under hela turneringen, det var häftigt, tycker Neo.

Robins och Eelis lag började cupen med tre vinster i grundseriens tre matcher. I kvartsfinalen på lördag morgon stod Kälviän Tarmo för motståndet och trots att WBA i halvtid ledde med 1-0 så kunde de inte hålla ledningen utan förlorade matchen med knappa 1-2, vilket betydde att laget skulle spela om placeringarna 5-8. Den sista matchen var även den jämn och avgjordes på straffar. Straffläggningen vann WBA så slutplaceringen blev 5-6.

- Det var roligt att spela matcher och att vi spelade med andra formationer än med det egna laget, säger Eeli om matcherna med FDS WBA.

Förutom att spela matcher gav cupen även många andra erfarenheter. Pojkarna konstaterar bl.a. att de lärde sig bättre engelska och finska, då språken användes både under match och på fritiden. Pojkarna fick speciellt bra kontakt med spelarna från England.

- Jag fick jättebra kontakt med pojkarna från England och tyckte det var roligt att spela fotboll med dem. Hoppas vi får spela tillsammans igen nån gång, gärna i England!, önskar Robin.

På fritiden gällde det att passa in mat och vila, vilket ibland var en utmaning. En dag missade Eeli och Robins lag lunchen så då blev det att hämta något från en närliggande butik. Ibland betydde vila att det spelades kort, ”go and fish” eller Uno, medan andra föredrog att läsa.


Alla tre pojkar är glada över att ha fått möjligheten att delta i ett sådant evenemang. Neo summerar upplevelsen för dem alla tre:

- Hela turneringen var en jättefin upplevelse!


   
Mera nyheter
Bollklubben - 48 rf
«  Augusti   »
Kategorier