Futsal-herrarna får spela Division 3 i höst.
10.2.2020 15:50 Nyheter / Herrlaget

Futsal-herrarna får spela Division 3 i höst

Inför söndagens två matcher stod det klart att Ruutupaidat FKKI-35 skulle vinna Division 4. Det som fortfarande stod på spel var den åtråvärda andra platsen i serien. En andra plats skulle innebära avancemang till division 3! BK kom laddade till matcherna med siktet inställt på de kritiska 6 poängen. Med på läktaren fanns rivalerna i VFU Allstars som hoppades se BK-48 förlora poäng. Ett enda snedsteg för BK skulle nämligen innebära att VFU Allstars knep andra platsen.

Trots att de första motståndarna, Ponnistus kom till match med några duktiga spelare fattades bredden i laget. Bokstavligen. Laget kom med endast 6 man till matchen. Ponnistus åkte genast på några baklängesmål och till slut blev det hela 11-6 (de fick ändå göra 3 tröstmål i slutminuterna). BK skulle snart möta nästa lag utan vila mellan matcherna och släppte aningen på tyglarna mot slutet.

Sisu som stod på tur fick en ännu tråkigare uppläxning av BK-48. Redan efter halva matchen stod det 1-4 till BK och innan matchen var slut hade BK hamrat in några spikar till och utökat till hela 1-12.


Det skulle alltså sist och slutligen visa sig bli en rätt så enkel uppgift att ta 6 poäng för BK-48, som skärpt till sig rejält mot slutet av säsongen med 43 mål de avslutande 4 matcherna. Enda minuset i kanten var mot just VFU Allstars som kvitterade till 6-6 i sista minuten, vilket gjorde att Ruutupaidat gick om i tabellen.

Platsen i division 3 är dock tack vare vinsterna säkrad. Lasse Forsström är glad över framgångarna i årets serie. "Det är första gången jag avancerar med ett lag i någon serie". Lasse som spelar med BK för tredje året i rad får medhåll av futsal-kaptenen Robin Carlson, "det har aldrig gått så här bra i futsal och då har man ändå varit med ett tag". Carlson fortsätter, "Vi får suga på karamellen och göra en utvärdering inför nästa säsong, division 3 är bokstavligen en helt annan nivå".

Tack vare målkalaset kunde Carlson utöka sin målskörd och BK-48 representeras därmed i toppen av skytteliga. "Det är ju kul, men utan lagspelet gör man inte såhär många mål, det går inte att understryka nog."Årets ända förlust kom mot FC Sport/2. Malte Enlund som till vardags representerar BK-48 i fotboll, men håller till i Sport under vinterhalvåret kommenterar. "Det ska bli roligt att vara en del av en av de största satsningarna i BK-48:s moderna historia. Nya speldräkter, tränare och en allmän klimatförändring i omklädningsrummet ser ut att vara det som ska få oss till femman. Good to be back"


   
Mera nyheter
Bollklubben - 48 rf
«  Januari   »
Kategorier