BK:s sommarfotis
Publicerad: 11.06.2020 00:00

BK:s sommarfotis

Det är torsdag, klockan är 9:30 och glada skratt hörs lång väg från fotbollsplanen i Gerby – BK-48:s sommarfotis har kört i gång! Sjutton glada barn och ungdomar är samlade den här förmiddagen för att tillsammans med sommarfotisens ledare Emil och Hannes träna fotboll. Det är andra året som Emil och Hannes leder föreningens sommarfotis och de tycker att det bästa med den är att se hur glada barnen är när de är där och hur duktiga de är på att spela fotboll. "Sommarfotisen är en bra start på dagen, barnen får träffa kompisar och de får spela fotboll med varandra." menar Hannes, medan Emil tillägger att "Sommarfotisen är en rolig aktivitet och den tar inte så mycket tid av dagen."

Uppvärmningen bestod i dag av att jogga runt planen och olika övningar med fotboll runt koner. Därefter var det dags att träna på att skjuta skott. Först en genomgång av reglerna och efter det turas ledarna om att ställa sig mellan stolparna medan barnen, som är indelade i två lag, ska försöka göra så många mål som möjligt per lag. Många glada tillrop hörs bland deltagarna: "Yes, vi fortsätter så här!" och "Alla på samma gång!"

Efter en kort paus för några slurkar dricka delas deltagarna in i två lag och det är dags för match. Emil och Hannes delar in spelarna i två lag och efter det kickas matchen i gång. Det är stundvis tufft i kampen om bollen men alltid med ett glatt humör och skratt som klingar. Efter en stunds spelande meddelar Hannes: "Sista målet vinner!"


Dagens sista övning att träffa linjen med bollen från håll. Deltagarna är fokuserade och många fina försök görs. Felicia, 9 år, tyckte att det roligaste på dagens sommarfotis hände just i samband med den här övningen: "Det var ganska roligt när vi skulle skjuta till linjen men jag råkade skjuta bara en meter." Hon och kompisen Milea, 9 år, skrattade gott en stund åt det som hände.


Bland de äldsta deltagarna är Frej, Nikola och Robin. Pojkarna har fyllt eller fyller 12 år i år och de har alla deltagit även tidigare år. De tycker att det bästa med sommarfotisen är att få spela fotboll, och att ibland vinna en tävling och kanske belönas med en "tikkari". Frej tillägger: "Det bästa är att man får träna roligt.", medan Robin säger att det är roligt då man får träna tillsammans med kompisarna. Milea håller med: "Att träffa kompisar är ju roligt!"


Klubbens senaste