BK-48 förbereder säsongen 2024: Söker huvudtränare, tränare, ansvarspersoner och sponsorer!
HerrarPublicerad: 05.12.2023 16.53

BK-48 förbereder säsongen 2024: Söker huvudtränare, tränare, ansvarspersoner och sponsorer!

Presentation av verksamheten

Bollklubben -48:s herrsektion har under de senaste åren genomgått ett betydande ansiktslyft som knappast gått obemärkt förbi för fotbollsvänner i Vasaregionen. Intresset både för att spela i våra lag och att följa vår framfart är större än någonsin.

Vår satsning inleddes för några år sedan från division 6 med sikte på klart högre serienivåer. Nu har klubben nått avancemang med två olika herrlag och tanken inför nästa år är att ställa upp med tre lag i seriespel i Österbotten. I år involverades över 60 spelare i verksamheten och närmare ett dussin funktionärer – och med ännu ett lag på gång för nästa år, med ambitioner om spel på tre olika serienivåer, så kommer mängden involverade att växa rejält.

Den kraftiga tillväxten och framåtandan gör att vi just nu kan titulera oss som en av de allra mest livskraftiga föreningarna inom regionens seniorfotboll. Med en högklassig juniorverksamhet i ryggen handlar våra ambitioner både om att föra traktens fotbollsstolthet upp till högre serienivå – där vi hör hemma – men samtidigt erbjuda lämpliga nivåer för utveckling för de många fotbollsförmågor som fostras i våra trakter. De senaste åren har vi lyckats locka tillbaka många unga som redan hunnit ge upp fotbollen. Dessutom jobbar vi hårt för att skapa en gemenskap kring våra lag – våra matcher ska vara en samlingspunkt för alla i Gerby och Västervik. På den fronten har vi bland annat lyckats genom att locka en av de största publikmängderna (550 personer) som någonsin setts inom de lägre divisionerna. I normala fall ligger publiksnittet på 100-150 pers och det gäller inte enbart representationslaget. Vi är väldigt aktiva på sociala medier och erbjuder våra följare matchrapporter, livesändning av matcher, videoklipp med höjdpunkter med mera.

För att vi ska kunna verkställa våra visioner jobbar vi aktivt med sponsorer och talko. Bland annat ordnar vi en årlig juniorturnering som blivit ett uppskattat inslag i våra framtidsförmågors kalendrar. Då vi under 2024 trappar upp vår verksamhet ytterligare med spel på högre serienivå och ett helt nytt lag så står det ändå klart att utgifterna växer. Dessa kostnader ser vi som en investering i samhörigheten i Gerby-Västervik, i kulturen och idrottsglädjen som vi vill vara med och skapa – samt i erbjudandet av välmående och en meningsfull sysselsättning för unga i Vasatrakten. Vi vill att alla ska vara välkomna till oss – både spelare och publik – genom att ha lag på flera olika nivåer, med deltagare från ett brett åldersspektrum.

Vi i BK-48:s herrsektion skulle vara väldigt tacksamma om Ni vill vara med på vår resa i förverkligandet av de drömmar som vår växande verksamhet bygger på.

Vi efterlyser bland annat

- Huvudtränare med ansvar för vårt ambitiösa representationslag och hela herrsektionens spelidé och truppindelning. Huvudtränaren bygger tillsammans med tränarna för de övriga lagen ett fungerande spelsystem som eftersträvas att tillämpas på alla nivåer. Huvudtränaren kan ta hjälp av någon av de frivilliga inom herrlaget eller ta med sig en hjälptränare. Ambitionen för huvudtränaren bör vara att uppfylla lagets och föreningens målsättning om att lyfta laget till högre serienivåer. Om tränaren anser att han kan bära laget framåt genom sin närvaro på planen är det givetvis också ett alternativ. Ersättning för rollen som huvudtränare kan diskuteras.

- Tränare och/eller hjälptränare i nystartade BK-48/3, som spelar fotboll i division 6 fr.o.m. 2024.

- Ansvarspersoner behövs på varje nivå. Lagledare, materialförvaltare samt andra som kan bidra till lagens tillväxt.

- Sponsorer, ta kontakt med låg tröskel så kan vi tillsammans fundera på samarbeten. Vi är öppna för så väl stora som små idéer till hur vi kan arbeta tillsammans.
Ansökningar kan göras per e-post eller på Whatsapp / telefon:

Robin Carlson
+358 50 3588211 robin.carlson8@gmail.com

Niclas Liljenfeldt

+358 50 3604437 niclas.liljenfeldt@wartsila.com

Walter Kronqvist
+358 44 3712345 wkronqvist@gmail.com

BK-48

Bollklubben 48 rf. 2292190-0

Mossavägen 36

65280 Vasa


e-post: styrelsen@bk48.fi