Herrarna bjöd på stor fotbollsfest
Publicerad: 04.08.2020 00.00

Herrarna bjöd på stor fotbollsfest

En söndagsafton som vi aldrig glömmer. Alla var där. Sparvar, Rönnar och en pratglad Kunnas. 500 pers kom för att se division 6-herrarna spela fotboll. Det låter otroligt, men Ehnvallen slog faktiskt publikrekord.


Läktarna börjar fyllas.


När det inte längre fanns plats på bänkarna fick man ta till räcket.


Kaj Kunnas lyfte innan matchen hela föreningen med sin presentation av BK-48 till de höjder föreningen förtjänar. Där fanns Nestor Sparv, en av BK-48:s grundare. Eldsjälen och hedersordförande Rune Rönn. Hela styrelsen var på plats, samt spelare och tränare ur flertalet juniorlag. Vänner, familj, vanliga bysbor och förstås dragplåstren Tim & Glenn Sparv. Ur publiken fiskades t.o.m fram en släkting till den f.d. markägaren Ehn, som fått ge namn till fotbollsarenan (Nya EHNvallen).


Kvällens hedersgäster Tim Sparv, Kaj Kunnas och Glenn Sparv.


Rune Rönn

Matchen då? Den kan tyckas som en parentes i sammanhanget. Men kunde inte denna tillställning lindas in på ett bättre sätt än med en hemmaseger inför massorna? Efter en presentation av startelvorna ur respektive lag tog domare Anders Nystrans pipan i munnen och blåste igång matchen.


Dagens startelva

BK hade full koll på matchen från första stund och det fanns väldigt lite att säga till om för FC Sport-j. Trots flertalet avbräck i truppen (framförallt målvakten Andrée Eriksson, mittbacksklipporna Sami Mannil och Andreas Norppa) såg det stabilt ut. Framåt övertygade dock inte BK nämnvärt till en början. En par halvchanser ledde dock till både 1-0 och 2-0. Första målet överraskade målvakten som trodde bollen var påväg förbi. Kristian Rönnholm stod för inspelet som gick ända in i mål. Det andra målet kom när en slumpboll som slogs in av Elliot Boot i straffområdet skarvades fram av Jim Pedersen till lagets skyttekung Robin Carlson, som kunde föra bollen i mål. Anfallarens sjätte mål för säsongen var kanske det lättaste hittills.


Oscar Sundman klyver allt som kom er i hans väg. Nicholas Peltonen nära att bli ett offer.

Genast i andra halvlek kom både 3-0 för BK och 3-1 för Sport. Först ett väldigt fint samarbete på vänsterkanten av vårt unga nyförvärv Nicholas Peltonen och anfallsräven Kaj Riska (som idag spelade mittfältare). På inlägget fanns Atte Sparv, som snyggt och problemfritt satte in bollen i mål. Reduceringen kom tätt inpå efter en tilltrasslad fast situation. FC Sports Jani Kujanpää var där och lobbade hela BK vid reduceringen.


Kaj Riska som mittfältare.

Bollen kom in från vänster och sedan satte Kujanpää den lösa bollen från höger över alla gubbar och i mål.

Sedan lite senare utökade BK igen efter fint försvarsarbete av båda kantspelarna Elliot Boot och Kristian Rönnholm. Den senare nämnda var sist på bollen före Robin Carlson tog över och åkte slalom mellan försvararna. Bollen sattes enkelt i mål bredvid en passiv och något överraskad målvakt.

BK slappnade av och det blev Hawaii-fotboll i slutet. FC Sport fick således många billiga chanser att kontra och så gick det även till då Atte Tahvainen tog sig fram i mitten och dundrade in kvällens långskott 4-2.

Matchen var slut och publiken och våran Ultras-fanklubb: Ultras of 48 firade med oss ända till slutet.


Hoppas vi får orsak till att fira såhär resten av året!


Glenn Sparv med ett inbitet BK-fan!


Tim passade på att skaffa en BK-halsduk. Dessa kan man fortfarande köpa på våra hemma matcher. Några finns kvar!


En och annan selfie och autograf han dom med våra hedersgäster.


Tränarna Bernt Backman, Micki Stenback och Lagledare Heimo Ervalahti fick chans att posera med Tim.


Robin Carlson, Lasse Forsström, Tim Sparv, Kaj Kunnas, Oscar Sundman, Kaj Riska. Bara stjärnor!


Theodore Enqvist skötte sig åter igen bra som kantback. Hårt men schysst spel.


Walter Kronqvist gjorde debut som mittback.


Lasse Forsström fanns som mentor på andra mittbackspositionen

Bilder: Gunilla Carlson
Text: Robin Carlson

BK-48

Bollklubben 48 rf. 2292190-0

Mossavägen 36

65280 Vasa


e-post: styrelsen@bk48.fi