Cupen körde igång i solsken
Publicerad: 05.07.2019 00:00

En av sommaren höjdpunkter körde äntligen igång idag. Wasa footballcup är en helg fylld med festivalstämning, fotboll och glada människor.

16 pojkar var ivriga att få köra igång med spelet och uppvärmningen genomfördes aningen nervöst men koncentrerat. Första matchen spelades mot Sundom IF. Pojkarna har mötts många gånger och spänningen hängde i luften. Matchen inledde vi starkt med eget spel mot motståndarnas mål. Det tog en stund innan första målet kom men i pausen ledde vi 1–0. Eftersom matcherna är korta måste man spela fokuserat hela matchen. Vi hade en svacka i spelet och gick inte in i kamperna om bollen till 100 %. Sundom fick några farliga anfall och till sist kvitterade de till 1–1. Det blev en verklig kamp om vinsten och BK fick inte igång sitt fina passningsspel när Sundom slet hårt och lyckades bryta vårt spel gång på gång. Sundom hade redan bollen i mål men domaren visslade för offside. Matchen slutade oavgjort.

Vi laddade om med lite mellanmål och mötte Kajaanin Palloilijat till näst. De hade vunnit sin första match så vi visste att vi behövde vinna för att kämpa vidare mot A-slutspel. Det fanns en vilja hos pojkarna redan från start i denna match och spelet flöt på under mer kontrollerade former. Alex kunde drämma in 1–0 och hejade fram sina medspelare efter målet.

- Kom igen pojkar, vi fortsätter så här, ropade Alex.

Och visst ville de visa att vi kan spela fin fotboll. Alex fick sätta in en fin frispark före pausvila och Hugo satte in 3–0 strax därefter. Alla spelare kämpade om varje boll och vi pressade motståndarna hårt. Kristian fick gå in i anfallet en stund och levererade genast 4–0 och bara en stund senare 5–0, som också blev slutresultatet.

Målvakterna Ted och Matheo gjorde fina insatser med endast ett insläppt mål på hela dagen.

Så efter två matcher leder vi gruppen med 4 poäng och 6–1 i målskillnad. I morgon väntar den sista gruppspelsmatchen mot TKT och sedan får vi se hur fortsättningen blir.

Fotbollsglädjen fortsätter kl. 14:15 i morgon på MTV5. Kom och heja på BK-48 P08!