Vilket gäng fotbollsspelare! - Umeå fotbollsfestival dag 4
28.7.2019 19:24 Nyheter / P08

Tumme upp för spelare, tränare och supportrar!

I dag avslutades Umeå fotbollsfestival och spänningen låg i luften när laget och supportrar samlades på ett blåsigt Nydalafält på morgonen för att avsluta cupen. Både bland spelarna och supportrarna funderades det på om laget skulle vinna även den sista matchen och därmed gå segrande ur alla matcher i turneringen, och framförallt: Skulle laget hålla nollan i turneringen? De enda som på riktigt kunde fokusera på spelet var tränarna och de gjorde allt för att försöka få spelarna att fokusera på matchen och det egna spelet. Stundtals var spelet nervöst och fokus kom istället att ligga på försvarsspelet och att inte släppa in mål. Även en del trötthet, sjukdom och småskador kom att synas i matchen.

Matchen stod och vägde och BK:s spel var lite darrigt i inledningen av matchen. Motståndarna, Ersboda SK, bjöd på det hårdaste motståndet i cupen och laget spelade mer fysiskt spel än de lag vi mött tidigare i turneringen.


Matchen skilde sig från tidigare matcher i cupen genom att mittfältet fick jobba hårt neråt för att försvara då de tidigare rätt långt glatt fått jobba i anfallet. Efter den darriga början tog pojkarna över matchen men motståndarna fick flera farliga kontringar. I den första halvleken kunde BK:s pojkar göra ett mål, vilket även kom att bli matchens segermål, som betydde så mycket mera: Pojkarna har under festivalen spelat 6 matcher, vunnit 6 matcher, gjort sammanlagt 31 mål, inte släppt in ett endaste mål i turneringen - WOW!


Tränarna är mycket nöjda över de fina insatserna på planen, men viktigare än så är att pojkarna även är fina utanför planen. Kaptenens ord när han funderade över laginsatsen under cupen: "Det bästa med spelet var att alla kämpade som de ska!" Tack för att ni är ni, alla en viktig del i bästa laget!

Lagledningen vill även passa på och tacka våra supportrar, både de på plats i Umeå och de som hejat på oss på distans. Tack för att ni engagerar er! Till er som var i Umeå: Tack för att ni även i arla morgonstund stod vid sidan av planen och med glatt humör hejade på laget! Vi låter en spelares ord tala: "Vi har bara vettiga föräldrar i vårt lag!"


   
Mera nyheter
Bollklubben - 48 rf
«  Februari   »
Ti Ons To Fre
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829