Efter 3 års väntan smakade det bra!
12.8.2021 15:15 Artiklar / Pojkar 2009 födda

För 3 år sedan bestämde vi att det året pojkarna är 11 åker vi till Åland och spelar Alandia Cup.

För 3 år sedan bestämde vi att det året pojkarna är 11 åker vi till Åland och spelar Alandia Cup.

För er som inte känner till turneringen kan jag berätta att den enda klassen är pojkar och flickor 11år.

Vill man delta bör man anmäla samma dag som anmälningarna öppnas och förra året lyckades vi anmäla 2 lag bland de 52 som skulle delta.

Tyvärr blev förra årets upplaga annullerad av samma orsak som allt annat, men efter mycket pusslande kunde man i år arrangera för de som skulle deltagit förra året, mao var det första gången som 12 åringar deltag.

Nästa sommar är förhoppningen att kunna arrangera för både detta års 11or samt nästa års 11or så att man kommer tillbaka i fas.

Och till de lag i föreningen som nästa år eller kommande år har möjlighet att delta rekommenderar vi verkligen denna turnering, 10 poäng.

Eftersom laget tunnats ut från föregående år var vi detta år endast 15 spelare i truppen och beslöt att skippa buss och åka med supportrarna ner till färjan i Åbo.


Vi ankom Mariehamn 14.10 på torsdagen och hade eftermiddagen och kvällen att bekanta oss med inkvartering och planerna.

Vi hade valt skolövernattning och var placerade på Övernäs skola 150 meter från Wiklöf Holding Arena där alla matcher spelades.


På fredagen var det väckning 07:00 och 08:50 hade vi avspark i vår första match mot HauPa (Haukipuhdas).

Vi ÄGDE matchen i första halvlek och spelade mer eller mindre i deras straffområde men bollen vägrade gå in.

Naturligtvis fick HauPa mål på sin första kontring och fast vi jagade som djur i andra kunde vi inte få in bollen i mål och första matchen slutade 0-1 i baken.


Fredagens andra match var mot LPS (Helsingfors, Laajasalo). Trots en bra match uteblev målgörandet även i denna match som slutade 0-0.

På lördagen hade vi så 3 matcher, första mot TPV (Tammerfors), vilka sedan kom att vinna hela turneringen.

Vi mer eller mindre bjöd på 2 mål i början av matchen och våra skott ville bara inte gå in mål och vi började hänga huvud och TPV kunde göra 2 till.

I pausvilan vick vi pojkarna att glömma första halvlek och de kom ut i andra med huvudet uppe, men tyvärr ville inte heller då bollen gå i mål och halvleken slutade mållös.

I lördagens andra match stod Valtti (Helsingfors, Potinkylä) för motståndet och även fast vi fick till en 5-2 vinst hade vi problem med målgörandet, men skönt var det att kranen lite öppnades.


Den tredje matchen för dagen spelades mot Lohjan Pallo. Killarna såg ut att alla vara minst 15 år, några nästan fullvuxna men våra killar gav sig inte fast några åkte på tacklingar så de flög ut över sidolinjen.

Men ännu en gång vill det sig inte med vårat målgörande och matchen slutade i 0-1 förlust.

Söndagen bjöd på två matcher, i den inledande stod hemmaföreningen IFK Mariehamn för motståndet. En jämn match som vi skulle ha vunnit om chanserna räknats men som slutade 1-1.

Andra matchen för dagen var det HJK East som stod för motståndet och även om det blev en klar vinst på 4-0 hade vi ännu en gång problem med målgörandet.

På söndagskvällen hade vi bokat träff med en av våra sponsorer, Amalias Limonad som finns beläget ca 20km från Mariehamns centrum.

Det blev provsmakning på sortimentet (dock endast de med vita korkar, de svarta korkarna [+18] tar vi nästa gång) av läskedrycker och några choklad praliner, tror nästan det smakade bättre än de 4 målen mot HJK ????


På måndagen spelades sista matchen i gruppspelet mot IF Fram (Finnström, Åland) och det blev ännu en match med åtskilliga missade chanser och skott förbi, men slutresultatet skrevs 3-2 i vår favör.

På eftermiddagen blev det så åttondelsfinal mot HauPa’s andra lag som slutade i förlust. Tyvärr bjöd domaren våra motståndare på de 2 första målen (offside och straff) och jag vet inte om det var det som tog musten ur våra pojkar eller om det var de 20+ flickorna från SalPa som kommit för att heja på pojkarna i matchen, något var det i alla fall ????

Och på tal om hejarklack vill jag rikta ett tack till både SalPa tytöt 09 och våran egen hejarklack som var helt enorma under hela turneringen, tack! Ni var suveräna.

p.s Naturligtvis hejade pojkarna på flickorna också vilket resulterade i 2:a samt 6:e plats för tjejerna


Med facit i hand är vi ledare otroligt glada att cupen kunde ordnas och att vi valde att delta, detta är ett minne för livet både för pojkarna och oss ledare.

Så om ni som har flickor och pojkar som ännu inte är för gamla vill vi varmt rekommendera deltagande.

Tack IFK Mariehamn för upplevelsen!


   
Mera nyheter
Bollklubben - 48 rf
«  Oktober   »
Kategorier