Brons till F10 i SyysSemi-turnerningen
Publicerad: 07.09.2021 00:00

I helgen (4-5.9) deltog vi i Syysemiturneringen i Seinäjoki och vi kom hem med en bronspeng runt halsen.

Turneringen är enbart öppen för tjejer och den är en tvådagarsturnering. I år deltog totalt 60 lag (maxantal) fördelade på åtta klasser mellan F8 och naiset harraste.

Vår klass E11 bestod 12 deltagande lag och vi placerades i zon A tillsammans med I-JBK, SeMi harraste, samt SJK. Första matchen kryssade vi 1-1 mot I-JBK efter att de kvitterat sent. Andra matchen stod SeMi harraste för motståndet och där knep vi en 2-1 seger. I lördagens tredje och sista match fick vi en kanonstart mot SJK och ledde med 2-0 efter bara tre minuters spel. I pausvilan var dock ställningen 2-2. I andra halvlek var det dock inget snack och vårt segermål 3-2 gjordes i bästa CCCP-hockeystil där bollen gick som ett pärlband mellan våra spelare till Milea Mannil som på one-touch rullade in bollen intill stolproten.

Fajan högt för BK-48!

Efter lördagens gruppmatcher stod både vi och I-JBK på 7p men I-JBK stod som gruppsegrare efter ett mål bättre målskillnad. Vi gick dock vidare till semifinal som bästa grupptvåa.

I söndagens semifinal väntade GBK från Karleby som vann sin grupp på maximala 9p och 14-0 i målskillnad. Ett mycket bra och samspelt lag vilket vi kände till från fjolårets möte som vi vann 1-0. Våra flickor gjorde en mycket bra match men vi fick se oss besegrade med klara 4-0. I andra semifinalen vann IK från Ilmajoki med 4-1 mot I-JBK. Således väntade bronsmatch och ett nytt möte med bekanta I-JBK.

Bronsmatchen, liksom alla möten med I-JBK i år, blev en mycket jämn tillställning. I slutet på första halvlek kom matchens enda mål där Dina Nyman vackert frispelade Mathilda Storbäck som fri med målvakten inte gjorde något misstag. I matchens absoluta slutsekunder fick I-JBK ett mycket farligt frisparksläge strax utanför straffområdet men vår målvakt Minea Asplund gjorde en perfekt tajmad räddning på skottet som såg ut att slinka in strax under ribban. 1-0 seger och dags för bronsdansen!

Hej hej hej hej!

Vi deltog nu andra året i rad i turneringen (även fjolåret resulterade i brons för oss). Båda åren har varit "covid-begränsade" och förutom föräldrar och syskon har den övriga publiken tyvärr fått stanna hemma. Det till trots har det varit bra arrangemang. Vi åker främst dit för att få möta lite nya lag jämför med nejdens lag som man möter ofta t.ex. i juniorcupen.

Turneringen spelas vid ett område som heter Prunttimäki, vilket ligger ett stenkast från Ideapark dit man kan fara på mat och eventuell shopping mellan matcherna. Rekommenderas att klä sig varmt, det blåser friskt på slätterna.