BK-48:s Walter Östergård med i Tulevaisuuden Tähdet-gruppen
Publicerad: 25.01.2023 10:05

BK-48:s Walter Östergård med i Tulevaisuuden Tähdet-gruppen

I år ingår sju nya unga löften i Tulevaisuuden Tähdet-gruppen som samordnas av Finlands Paralympiska Kommitté, därtill fortsätter 15 idrottare från fjolårets sammansättning. En av de nya idrottarna i gruppen är BK-48:s Walter Östergård.

I gruppen finns ungdomar som tar sina första steg mot tävlings- och toppidrott, och ungdomar från olika grenar som redan siktar på paralympiska spelen i Paris sommaren 2024.

Varje år väljs 20–25 lovande paraidrottare i åldern 13–25 år inom den egna idrottsgrenen till Tulevaisuuden Tähdet-gruppen för att träna vidare mot den nivå som toppidrotten kräver. De flesta av idrottarna deltar i gruppen under några år.

Kasper Vuorinen från Järvenpää, som var ensam representant för el-rullstolsinnebandy i fjolårets grupp, spelade med det finska VM-laget år 2022 (4 pos), får i år sällskap av idrottskollegan Walter Östergård från Vasa. Den 19-årige Östergård, som också deltar i landslagstruppen, vann 2019 finska mästerskapet i el-rullstolsinnebandy med sitt lag BK-48, under dess första FM-säsong strax innan pandemiåren.

På bilden: Kasper Vuorinen HOS (till vänster) och Walter Östergård BK-48 (till höger)